Wanneer wij stevig in onze basis staan, onszelf kunnen spiegelen aan de ander, daar krachtig in zijn met open en warm hart, kunnen wij zonder angst uitdrukking geven aan wij wie werkelijk zijn.

De workshop reeks ‘Reis door de chakra’s wordt samenwerking met Ina Korenhof van Prana Bodhi.
Het is een reeks van 7 avonden, waarbij we per avond één van de 7 hoofdchakra’s behandelen.

 

Info
Of we ons er nu van bewust zijn of niet, alles is energie.
Zo ook de 7 hoofdchakra’s waarover wij in deze cursus mee aan de slag gaan.
Chakra’s zijn ‘energetische wielen of bollen’ die zich rond de wervelkolom bevinden. De conditie van de chakra’s wordt beïnvloedt door alles wat wij om ons heen ervaren en omdat de verschillende chakra’s gelinkt zijn aan hormoonklieren, organen maar ook aan onze emoties, beïnvloeden zij hoe wij ons voelen op emotioneel en fysiek niveau.

De intentie voor deze cursus is om meer bewust te worden van wie je bent, je gedrag en patronen en te streven naar meer evenwicht in jouw persoonlijke leven.

Alle ervaringen die wij op doen tijdens ons leven slaan zich op in ons energetisch veld (aura) en de chakra’s,
Veel patronen die wij hebben ontwikkeld zijn gevoed in onze jeugd en zitten in ons ‘collectieve ‘celgeheugen’ ; we tappen als het ware vanuit het geheugen van het voorouderveld, daarom is het vaak zo moeilijk om bepaalde gewoonten te doorbreken. Zonder dat we ons daarvan bewust zijn, zitten we vol met aangeleerde patronen en gedachten.
We kunnen een bepaald conflict of frictie voelen in onszelf, we willen het anders maar weten vaak niet hoe..

Door de informatie die we geven over de chakra’s, waar ieder chakra fysiek en emotioneel mee gelinkt is kun je beter bepalen waar voor jou de oorzaak van een bepaalde klacht ligt en daar mee gaan werken om het te verbeteren.

Op creatieve, speelse, informatieve en aardse wijze gaan we ervaren middels oefeningen, meditatie, klank en kleur, hoe wij de energie van de chakra’s kunnen voelen en beïnvloeden en patronen desgewenst kunnen doorbreken.
Hierbij kunnen allerlei onderwerpen aan bod komen.
Zoals wij zijn ‘opgebouwd’ uit energie en mineralen, zo zijn edelstenen ook opgebouwd uit diverse elementen, elementen die we ook in het menselijk lichaam terug kunnen vinden. Daarom kunnen edelstenen zoveel toevoegen aan onze gezondheid, zij vullen, door ze bij ons te dragen, die elementen aan waar we op een bepaald moment wat minder van hebben. Dit kan heling geven op zowel fysiek als emotioneel/geestelijk niveau.
We zullen bij ieder chakra de bijhorende edelstenen bespreken en ervaren wat zij voor ons kunnen doen.
Cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen, wijziging voorbehouden.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata ingepland.