Chakra’s zijn wervelende “bollen”van energie. De 7 hoofdchakra’s zijn hoofdaders van alle energiebanen die zich in ons lichaam bevinden. De chakra’s zijn altijd in beweging en communiceren met elkaar, geven als het ware informatie door. Disbalans in een bepaald chakra zal doorwerken op de andere chakra’s.

Pijn en spanningen (vanuit het verleden), ongeacht de bron, belemmeren het optimale functioneren van onze chakra’s.

Een chakra kan energetisch deficiënt (gesloten- gaat weinig energie door heen) of excessief (te open) zijn.

Deficiënt wil zeggen dat het betreffende chakra weinig kan  opnemen en de bijbehorende activiteit niet optimaal stroomt. Dit kan zich fysiek uiten in b.v. wervelkolomklachten, spijsverteringsklachten en hormonale klachten. Letterlijk het stagneren van energiestroming op alle gebied.

Excessief:  betekend te open, waardoor er chaos kan ontstaan. Er komt teveel informatie binnen waar door het moeilijk  schiften is wat wel en wat niet belangrijk is en losgelaten mag worden. Hierdoor kan de innerlijke energie niet naar buiten worden gebracht. Het systeem is als het ware overvol waardoor er excessief gedrag kan volgen.

Chakra behandelingen, meditaties en klanken zullen een harmoniserende werking op de chakra’s hebben waardoor doorstroming van energie kan verbeteren, vitaliteit en/of rust kan worden verkregen. Lichamelijke klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Tijdens de chakra healing wordt er gewerkt met edelstenen op de chakra zone van de 7 hoofdchakra’s, hand- en voetchakra’s.

Gedurende de edelsteenlegging kan er energetisch gewerkt worden. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de sjamanentrom.

-Het basis of stuitchakra heeft o.a. als thema:  veiligheid, vertrouwen, geaardheid. Dikke darm, botten, bijnieren

-Milt-navel chakra:  relaties, seksualiteit, beweging, emoties, waterwegen, immuunsysteem via de lymfe, geslachtsorganen.

-Zonnevlecht:  levenskracht, eigenwaarde, verdeling van levensenergie. Spijsvertering.

-Hartchakra:  (zelf)liefde, geven en ontvangen,  hart, bloedsomloop, longen.

-Keelchakra:  communicatie, hoe geef ik uitdrukking aan wie ik ben, nek, schouders,schildklier.

-Voorhoofdchakra:  intuïtie, hersenen, hormonen, concentratie- en opname vermogen.

-Kruinchakra:  Bewustzijn, inzichten, spiritualiteit, epifyse.