Wanneer iemand de diagnose kanker te horen krijgt, breekt er direct een tijd van enorme spanning aan. Men bevindt zichzelf vaak van de één op de andere minuut in een soort van overlevingsmodus, gaat door de medische molen van vooronderzoeken, eventueel operatie (s), chemo – kuren en/ of bestraling. Daarna volgt een herstelperiode. Soms kan het zijn dat het lichaam na medicatie nog zieker aanvoelt dan daarvoor. Het hele lichaam is zo ‘gespannen als een veer’, niet alleen fysiek maar zeker ook door alle emoties die spelen rond deze ziekte en persoonlijke situaties.

11 Jaar geleden ging ikzelf door deze emotionele en fysieke ‘ rollercoaster’
Ik bevond mij in de gelukkige omstandigheid dat er mensen in mijn omgeving waren die mijn vermoeide, pijnlijke lichaam bijna wekelijks hebben gemasseerd.
Destijds heerste er nog enig taboe rond massage en kanker, gelukkig hebben inmiddels diverse onderzoeken aangetoond dat ontspannende massages en voet reflex therapie positief kunnen bijdragen aan het herstelproces.

In enkele ziekenhuizen (ook in Nederland) wordt inmiddels massagetherapie aangeboden als onderdeel van het herstelprogramma. Bewezen is dat massage niet alleen fysiek en geestelijke ontspanning brengt maar patiënten zich sneller fysiek fitter gaan voelen na en tijdens behandelingen.

Ik kan u een scala aan ontspannende, vitaliserende massages en kracht opbouwende behandelingen aanbieden.