Gun jezelf eens wat rust, niemand trapt voor jou op de rem!

Het Arabische woord “mass” betekent onderzoekend aanraken.

Aanraking is misschien wel de meest oudste manier  van genezen. Uit puur instinct doen we het vaak zelf al, Wrijven over een pijnlijke plek na bijvoorbeeld vallen en iemand troostend over de rug wrijven.

Lichaamsmassage is in veel culturen een onderdeel van het dagelijks leven, elkaar aanraken is heel gewoon en wordt als onderdeel gezien van contact maken. Ook begrijpt men de helende werking van het masseren van (bind)weefsel en spieren, het is een onderdeel van het lichaam verzorgen om een zo optimaal mogelijke gezondheid te behouden.

In onze westerse cultuur vinden wij massage vaak te intiem en als we er al voor open staan en de helende werking van massage onderkennen dan vinden we nog vaak dat wij dit moeten verdienen, het lijkt een soort beloning.

Een masseur wordt vaak pas bezocht wanneer klachten al lang bestaan en het dagelijks leven zo gaan beïnvloeden dat men letterlijk niet meer op of om kan. De weg terug naar een soepel bewegingsapparaat kan dan lang zijn.

Wij hebben het vaak druk, staan onder druk en maken we ons ook druk. Stress bouwt zich makkelijk op en dit kan zich uiten in stijfheid van spieren, een bindweefsel vol met afvalstoffen, stramme gewrichten en klachten aan het bewegingsapparaat.

Door regelmatig een massage te ondergaan kunt u klachten voorkomen.

Massage is een heerlijke manier om lichaam en geest ontspanning te geven.