Wanneer het hoofd ontspant kan het gehele lichaam ontspannen.

In de Japanse cultuur wordt het gezicht beschouwd als “de spiegel van de gezondheid”.

Japanse gezichtsmassage is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepe gezichtsspieren, drukpunten en meridianen behandelt.

Gezichtsmassage is een uitkomst voor mensen die geen volledige lichaamsmassage willen of kunnen hebben, maar toch de ontspannende en verjongende resultaten van een massage willen ervaren

Japanse gezichtsmassage werkt in de diepte om zo de bloedcirculatie te stimuleren en toxines vrij te maken van de onderhuid. Doordat deze massage de huid tevens strakker maakt zullen rimpels minder zichtbaar zijn.
Elk deeltje van de nek tot het kruin, krijgt de nodige aandacht met specifieke en aangepaste massage technieken. Deze combinatie ontspannen en verjongen de gezichtshuid.

De behandeling bestaat uit een ontspannende nekmassage, massage voor de gezichtsspieren, stimulatie van de meridianen, een hoofdhuidmassage en lymfedrainage.

Het geeft een natuurlijk facelift effect, harmoniseert op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en verhoogt de immuniteit en optimaliseert het hormonale systeem.

De gezichtsmassage wordt altijd voorafgegaan door een nekmassage met als doel om de bloed- en lymfecirculatie van nek en gezicht te verbeteren. Gespannen nekspieren beperken de bloeddoorstroming en kunnen de bewegelijkheid van het hoofd beperken.

Bloed draagt zuurstof, voeding, mineralen en de lymfe verwijderen onder andere gifstoffen.
Een gezonde bloed-en lymfedoorstroming is belangrijk om het lichaam gezond te houden en vroegtijdige veroudering van de huid te verhinderen.

Resultaten die kunnen optreden:

  • Ontspanning van nek en hoofdspieren, vermindering van spanning op het hoofd en daardoor van onder andere hoofdpijn- oor- en kaakklachten.
  • Verbetering van de lymfestroom en daardoor afvoer van afvalstoffen uit de huid.
  • Versterking en op spanning brengen van de gezichtsspieren waardoor huidverslapping en fijne lijntjes wordt voorkomen.
  • Stimulatie van het zenuwstelsel
  • Verbetering van de bloedcirculatie.
  • Verjongend effect en natuurlijke facelift (merkbaar na meerdere behandelingen).
  • Wallen onder de ogen verminderen.
  • Steviger kaaklijn.
  • Strakkere en gladdere nek en kin.
  • Ontspannend en stimulerend.

Littekens in het gezicht of nek vormen bij deze behandeling geen probleem. Het wordt zelfs vaak als prettig ervaren wanneer deze plaatsen zacht worden aangeraakt.