Het masseren van de benen bij verschillende vormen van pijnklachten, vermoeide benen,  spierpijn, doorbloedingproblemen, oedeem en zelfs verstoringen van het zenuwstelsel kan een enorm positief resultaat geven.

Masseren van de voeten geeft een,  voor velen,  verrassend resultaat.

Ten eerste wordt men zich bewust van de voeten! Men gaat zich realiseren dat zij meer aandacht aan de voeten mogen geven; zij dragen ons immers de hele dag, brengen ons waar we naar toe willen, ons hele gewicht, letterlijk en figuurlijk steunt op onze voeten!

Een vaak gehoorde klacht is dat men last heeft van vermoeide voeten, na de massage ervaart men letterlijk anders op de grond te staan, de voeten voelen ontspannen aan en men heeft het gevoel op wolkjes te lopen.

Massage van de voeten heeft een positief effect op het gehele functioneren van het lichaam. Veel zenuw – en energiebanen eindigen op de voeten. Alles in het lichaam staat met elkaar in verbinding en ‘communiceert met elkaar. Massage van de voeten zal dan ook altijd doorwerken op het gehele lichaam.

Gunstig bijkomend effect van een voetmassage is dat de energie, die zich vaak concentreert rond het bovenlichaam door het vele denken, letterlijk naar beneden getrokken wordt waardoor men zich meer geaard zal voelen.
Wanneer we niet geaard zijn < letterlijk in contact met de Aarde staan> voelen we ons niet echt thuis in ons lichaam. We kunnen ons licht in het hoofd voelen, duizelig en concentratie problemen ervaren. Een goede Aarding geeft overigens een groter zelfbewustzijn.

Een ontspannende voet en onderbeen massage maakt onderdeel uit van het intakegesprek bij voetreflexologie en energetische behandelingen maar kan ook als op zichzelf staande massage geboekt worden.

Regelmatig vertoeven in de natuur zal een goede Aarding altijd bevorderen.