Graag stel ik mijzelf aan u voor.

Ik ben Anita Flikweert, geboren in 1964 te Zierikzee, opgegroeid onder de rook van Rotterdam, al weer ruim 25 jaar terug op Zeeuwse bodem,  moeder van 2 prachtige dochters.

Naast mijn vele bezigheden ben ik verliefd op de Oosterschelde en heb ik het geluk daar dicht bij te wonen.  In weer en wind ben ik er regelmatig te vinden.

Ik ben altijd geïnteresseerd en geïnspireerd geweest in verschillende vormen van natuurgeneeskunde, ik geloof in de waarde hiervan, eventueel in samenwerking met wat we de reguliere geneeskunde noemen.

Aan den lijve heb ik ondervonden hoe waardevol natuurgeneeskunde kan zijn, zij biedt mogelijkheden die ik de reguliere geneeskunde niet kon en kan vinden.

Onder natuurgeneeskunde versta ik alle vormen van geneeswijzen buiten ‘het reguliere’.

Na een leven vol ‘ups en downs’ besloot ik dat het tijd was om mijn leven om te gooien en wilde ik, nadat ik al enkele lichaamsmassage cursussen had gevolgd, meer. Hoewel lichaamsmassage veel te bieden heeft, wilde ik meer kunnen doen om cliënten te helpen.

Na wat ‘snuffel’ studies kwam ik er al snel achter dat Voet- reflexologie helemaal ‘mijn ding’ was en ben ik een vier jarige opleiding gaan volgen in Utrecht en met goed gevolg afgestudeerd.

Enige jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met de wondere wereld van Edelstenen en inmiddels lid van de groep Semoea, die zich bezig houdt  met Edelstenen en mineralen.

Ook houdt ik mij al lange tijd bezig met Sjamanisme en volg hierin nog steeds trainingen.

Inmiddels mag ik zeggen dat ik een bloeiende praktijk heb, waar ik alles wat ik in de loop der jaren heb geleerd en ongetwijfeld nog zal gaan leren, met elkaar kan combineren met als doel de cliënt zo goed mogelijk te helpen bij zijn of haar klachten of die nu van fysieke, emotionele of energetische aard zijn.

De resultaten van de diverse behandelingen die ik mag geven verbazen mij soms  nog steeds!

Eén ding is zeker :  ”Er is meer mogelijk dan wij wel eens denken”.

Ik ben er van overtuigd dat alles uiteindelijk een vorm van energie is, zelfs ons fysieke lichaam is energie en energie is beïnvloedbaar, zowel in het negatieve als in het positieve.

Chronische klachten ontstaan mijns inziens, naast een ongezonde levensstijl,  door het opdoen van negatieve of liever zware energie, ervaringen die we hebben opgedaan, patronen en overtuigingen die we hebben overgenomen en die zich hebben vast gezet in ons energieveld, vaak al in onze vroege jeugd of zelfs in vorige levens.

De kunst is om de zware energie om te buigen naar lichte energie en dat is soms best een behoorlijke opgave waarbij de grootste en zwaarste rol is weggelegd voor de cliënt; die mag immers de keuzes maken en veranderingen aanbrengen in  levens- en gedachtenpatronen.

Ik zie mijzelf als een hulpmiddel, een doorgeefluik, bij die keuze, want uiteindelijk kan ik  u niet genezen, maar doet u dat met hulp, uiteindelijk Zelf.