Voet reflexologie is een eeuwenoude methode om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren en te ondersteunen.

Het lichaam is een ingenieus wonder;  de conceptie, het samensmelten van een ei- en zaadcel, de groei van een foetus en het verworden tot een lichaam is al bijna niet te bevatten!  Dit geeft al aan hoe allerlei processen samenwerken om een  lichaam te creëren dat in staat is om allerlei handelingen te verrichten.  Tijdens de levensduur van dit lichaam wordt er constant ‘gecommuniceerd’ middels allerlei chemische en energetische processen om het lichaam zo goed mogelijk te laten functioneren.

Deze processen zijn perfect op elkaar afgesteld.  Zelfs wanneer er, door welke oorzaak dan ook een verstoring optreedt in deze processen, zal het lichaam zijn uiterste best doen om toch te blijven functioneren, soms door middel van ingebouwde back- up systemen.

Ruim 3000 jaar geleden had men al ontdekt dat via reflex punten de organen en weefsels op een positieve manier beïnvloed kunnen worden.

Op de voeten bevinden zich zones die  alle delen van het lichaam reflecteren, zoals de wervelkolom, het hoofd het bewegingsapparaat, de ademhaling en bloedsomloop, zenuw-, hormoon-, spijs- en lymfestelsel.

Bij Voetzone reflexologie kunnen, door middel van massage- en drukpunttechnieken, alle delen van het lichaam worden gestimuleerd waardoor doorstroming op alle gebied verbeterd, verstoringen kunnen  worden opgeheven en energie kan weer vrij stromen.

Stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en een beter functioneren van de lichamelijke functies.

Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld, Dit geeft een natuurlijk vorm van herstel.

Voetzone reflexologie optimaliseert de leefomstandigheden van de lichaamscellen.

De cellen kunnen de opgedane lichamelijke en psychische vervuiling afvoeren waardoor de voedingstoffen makkelijker opgenomen kunnen worden.

Voetmassage geeft ontspanning door de energie van het ‘drukke’ hoofd letterlijk naar beneden te trekken, daardoor zal men zich meer ‘geaard’ voelen.

We zijn erg goed geworden in het ‘beschadigen’ van ons lichaam met name de laatste 50 jaar, door bijvoorbeeld overconsumptie van suikers dat een enorme overbelasting geeft aan het spijsvertering- en hormonale stelstel.  Ons eten is voedingsarm geworden wat inhoudt dat we te weinig vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen krijgen.  We eten en drinken wel maar voeden het lichaam vaak niet.  Het lichaam zal altijd proberen zo goed mogelijk te blijven functioneren maar klachten kunnen uiteindelijk niet uitblijven.

De sociale druk is erg hoog, er wordt veel van ons verwacht en we verwachten misschien nog wel veel meer van onszelf, de hang naar perfectie is groot en daar kunnen we natuurlijk niet aan voldoen. Wanneer de druk/stress die we ervaren maar blijft stijgen zal het lichaam uiteindelijk klachten gaan geven. Luisteren we niet naar de signalen van ons lichaam, zullen de klachten toenemen, zowel fysiek als psychisch.

Vaak zorgen we beter voor onze materiële zaken dan voor ons lichaam, we gaan er van uit dat het lichaam gewoon blijft functioneren, ook al stoppen we er verkeerde brandstof in en geven we het niet af en toe een onderhoudsbeurt.