Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een natuurlijke vorm van genezen en gezond blijven.

Het is een eeuwenoude techniek, waarbij middels het stimuleren van drukpunten op de voeten het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en gestimuleerd. De gedachte achter reflexologie is dat “ziek” zijn een signaal is van verstoorde harmonie tussen lichaam en geest. Door allerlei omstandigheden, zowel fysiek, emotioneel en geestelijk, kan de werking van onze lichaamsfuncties ontregeld raken en klachten veroorzaken. De natuurlijke balans raakt verstoord.

De mens is meer dan alleen een lichaam; we hebben een ziel (psyche) en we zijn sociale wezens. Dat maakt ons hele (holistische) wezens en daardoor zijn allerlei factoren van invloed op ons welbevinden en hoe wij onze gezondheid ervaren. Gezondheid speelt zich namelijk niet alleen op fysiek niveau af maar ook op geestelijk, emotioneel en energetisch niveau. 

Voeding is meer dan alleen eten, onze geest heeft ook voeding nodig; nieuwe ideeën, visie of stimulans bijvoorbeeld. Beweging is niet alleen fysieke beweging maar ook beweging in onze patronen, handelingen en creativiteit. We groeien niet alleen in lengte; we groeien ook door levenservaring en kennis.

Voetreflex therapie kan ondersteuning bieden bij het herstellen van deze balans. Bij acute klachten kan het effect al zeer snel merkbaar zijn, soms al na twee of drie behandelingen!

Op de voeten bevinden zich reflexzones van alles wat zich in het lichaam bevindt. De voeten zijn onderverdeeld in verschillende zones, stimulatie van deze reflexzones middels onder andere drukpuntmassage kan een betere doorbloeding geven van de corresponderende organen en weefsels. Afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. De energetische doorstroming wordt onder andere via de meridianen verbeterd en de werking het immuunsysteem kan worden verhoogd.  

In iedere voet bevinden zich 30.000 (!) zenuwuiteinden die in verbinding staan met organen en weefsels. Door voetmassage, reflexologie en bijvoorbeeld blootsvoets buitenlopen worden deze geactiveerd.