Voet reflexologie bij specifieke aandoeningen en klachten.

Het lichaam is altijd op zoek naar een balans waar het zo goed mogelijk kan blijven functioneren.

Het is een ingenieus systeem waarin alles met elkaar verbonden is en samenwerkt en dat vergeten we nog al eens. Het is jammer dat in de afgelopen jaren het lichaam ‘uit elkaar’ is gehaald en alle onderdelen als uniek behandeld worden. Hartklachten kunnen te maken hebben met een verstoorde hormoonhuishouding, depressiviteit met ongezonde darmen.

Een zo uitgebreid mogelijk anamnese is dus van belang. Bij chronische aandoeningen is er vaak sprake van verschillende klachten, sommigen kunnen een bijverschijnsel zijn van medicatie.

Het lichaam zal die klachten die het makkelijkst ‘op te lossen’ zijn, vaak het eerst aanpakken, beetje bij beetje zal het lichaam zijn uiterste best doen op een steeds dieper niveau te gaan ‘helen’.

Bij chronische ziekten kunnen de behandelingen verbetering geven, bijverschijnselen kunnen verminderen of zelfs verdwijnen, vitaliteit en algeheel gevoel van welbevinden kan worden verhoogt.

Bedenk wel dat bij chronische klachten het lichaam er een lange tijd over gedaan heeft om ‘ziek’ te worden, het zal dan ook over het algemeen  langere tijd nodig hebben om weer beter te gaan functioneren.

Als mens hebben wij de neiging om vooral te registreren wat er Niet goed gaat, we nemen voor lief wat wel goed gaat en vergeten heel snel dat nog niet zo lang geleden iets niet lekker voelde (bijvoorbeeld zware benen waar je ineens geen last meer van hebt of vaak hoofdpijn dat minder is geworden).

Van tijd tot evalueren van de klachten die bij de eerste anamnese aanwezig waren maakt bewust wat er al is verminderd of verdwenen. Het is natuurlijk wel zo prettig dat je kunt constateren dat wat je doet en in investeert ook daadwerkelijk werkt!

Voetzone reflexologie kan bij praktische alle voorkomende klachten en ziekten worden ingezet, zoals klachten aan het bewegingsapparaat, zenuwstelsel, spijsverteringsklachten en hormonale disbalans. 

Beweren dat alles op te lossen is met reflexologie zou niet kloppen. Soms lukt dat gewoonweg niet. Streven naar het hoogst haalbare en voorkomen van erger, is dan het devies en zeker de moeite waard.

Voetreflexologie gaat uit van het holistische principe, dat wil zeggen dat we meer zijn dan alleen een lichaam.

We worden gevormd door de ervaringen die we in het leven hebben opgedaan. Worden deze ervaringen niet goed verwerkt, hebben we ze geen plaats kunnen geven in ons leven en hebben we het leerproces van deze ervaringen niet kunnen doorzien, dan kan dit zich ‘vastzetten’ in het lichaam, met allerlei fysieke klachten tot gevolg. 

Voetreflexologie combineren met bewustwordingsgesprekken kan niet alleen emotioneel/geestelijk werken maar ook zeker fysiek doorwerken.  De oorsprong van een ‘klacht’ kan hierbij op 2 manieren worden aangepakt.

In de bewustwordingsgesprekken of tegenwoordig het populaire coaching kan er gebruik worden gemaakt van thema kaarten, NLP gerichte ‘therapie’, systeem of familie opstellingen en energetisch werk door middel van bijvoorbeeld een sjamanentrom.

De mogelijkheden binnen mijn praktijk zijn ruim, het is dan ook een kracht waar ik en vele cliënten graag gebruik van maak.  Altijd op persoonlijk gebied en alles in overleg. Het moet niet, het mag!