Voetmassage

Onze voeten dragen ons de gehele dag, ze brengen ons waar we naar toe willen. Zij zijn de dragers van ons lichaam.

Vaak zijn we ons hiervan niet bewust en geven we onze voeten niet de aandacht die zij verdienen.

We zijn over het algemeen bekend met een bezoek aan de pedicure, uit schoonheidsoverwegingen, maar ook in verband met fysieke aandoeningen, bijvoorbeeld bij Diabetes en Reuma of ernstige eeltvorming, verzorgen van de teennagels.

In de voet bevinden zich 28 botten en 33 gewrichten en is via de enkel verbonden met het onderbeen (scheenbeen en kuitbeen). Bovendien bevinden zich op iedere voet 30.000 zenuwuiteinden! Wist je dat je in de voet, net als in je pols de slagader kan voelen?

Zelf de voeten masseren zouden we wat vaker mogen doen, net zo vaak als we onze handen en gezicht “masseren” door ze in te smeren met een crème zouden we van het masseren van onze voeten ook een dagelijks ritueel mogen maken, bijvoorbeeld voor het slapen gaan.

Het masseren van de voeten geeft enerzijds rust in het hoofd omdat letterlijk de focus van het hoofd (denken) naar de voeten wordt verlegd wat ontspanning en ‘aarding’ geeft, anderzijds kan het masseren ook vitaliserend werken doordat de doorbloeding beter wordt en afvalstoffen worden vrijgemaakt die vervolgens beter kunnen worden afgevoerd.

Het regelmatig laten masseren van de voeten heeft een nog beter effect omdat je rustig kunt liggen, genieten van een ontspannend muziekje en  het gehele lichaam kan ontspannen omdat je zelf geen inspanning hoeft te leveren.

Een massage van de voeten kan gecombineerd worden met het masseren van de (onder)benen, hierbij kan gebruik gemaakt worden van edelstenen om de voeten en onderbenen te masseren wat een nog groter effect heeft.  Een goede been en voetmassage kan effect hebben op het gehele lichaam!

De massage kan ook worden aangevuld met een zelfgemaakt scrub van himalayazout en kokosolie. Dode huidcellen worden verwijderd en de huid voelt weer babyzacht aan!

Voorafgaand aan een voetmassage kan het hoofd gemasseerd worden met edelstenen. Ervaringen van cliënten zijn dat gedachten oplossen en er een enorme staat van ontspanning wordt bereikt.

Een geweldige ervaring!

Het kruinchakra dat zich bovenop het hoofd bevindt en het basischakra dat zich onderaan de wervelkolom bevindt hebben een directe relatie met elkaar. Omdat het basischakra fysiek verbonden is met het onderlichaam en het kruinchakra met het hoofd, kun je je voorstellen dat in  één massagebehandeling zowel het hoofd als de voeten masseren een enorme ontspannende ervaring kan zijn. Tegelijkertijd ontstaat er zowel fysiek als energetisch een betere doorstroming

Een ontspanningsmassage van de voeten en onderbenen kan al geboekt worden vanaf 45 minuten.